Brussel·les obre una investigació sobre Google per possible abús de posició dominant

  • Unes quantes empreses de cerques especialitzades diuen que els seus resultats són penalitzats

VilaWeb
Redacció
30.11.2010 - 12:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió Europea ha obert una investigació sobre la companyia californiana Google per possible abús de posició dominant en el mercat de les cerques, ço que vulnera les regles de competència de la UE. El procediment formal s’ha incoat arran de les queixes presentades al vice-president de l’executiu comunitari i responsable de Competència, Joaquín Almunia, per un grup de proveïdors de serveis de cerca. Aquestes empreses al·leguen que els seus serveis són penalitzats en els resultats de les cerques gratuïtes i de pagament de Google, i que la companyia de Mountain View afavoreix sistemàticament els seus propis serveis.

Entre els portals que han presentat la denúncia hi ha la web anglesa de comparativa de preus Foundem, el cercador francès de material jurídic Ejustice.fr i el comparador de preus Ciao! (integrat al portal Bing de Microsoft).

Brussel·les precisa que el fet d’incoar la investigació formal ‘no implica que la Comissió tingui proves de l’existència d’una infracció, sinó que realitzarà una investigació en profunditat sobre aquest cas de manera prioritària’. No hi ha termini per a tancar la investigació, perquè depèn de molts factors.

El motor de cerca de Google proporciona dues categories de resultats, quan l’usuari cerca informació: els resultats gratuïts i la publicitat per a tercers, a la part superior dreta de la pàgina.

L’executiu comunitari investigarà si Google abusa de posició dominant en e mercat de la cerca per internet rebaixant als resultats gratuïts el rànquing de serveis rivals especialitzats, com ara els comparadors de preus, en benefici de serveis semblants propis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any