Un estudi sobre l’artesanat a la Ribera i una reflexió sobre l’educació afectivosexual adolescent, premis Miquelet

  • Escola Valenciana i Didín Puig, per la seva banda, han rebut els Miquelet d'Honor

VilaWeb
Redacció
28.11.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Iván Martínez, amb l’estudi ‘En els orígens de la indústria rural. L’artesanat a Alzira i la Ribera en els segles XIII-XV’, i Rosa M. Sanchis, amb ‘Karícies.com’, han estat guardonats a València amb els premis Miquelet, que atorga cada any la Societat Coral el Micalet. Martínez ha rebut el premi Joan Coromines d’investigació històrica i Sanchis, l’Enric Soler i Godes d’experiències pedagògiques. El de dramatúrgia teatral enguany ha quedat desert. Durant el sopar de lliurament també van rebre el Miquelet d’Honor l’escriptora Didín Puig i Escola Valenciana.

El Miquelet d’Honor col·lectiu, el va recollir enguany Escola Valenciana per ‘mobilitzar les persones per l’escola en valencià i per la feina a les comarques, mantenint viva la defensa contra els atacs a la llengua i la cultura’. I el d’Honor individual ha estat per a Didín Puig, en homenatge i reconeixement ‘a una trajectòria dedicada a la cultura i el nostre poble, tota una vida de tasca callada, però constant’.

La vetllada literària, que va començar amb l’actuació del cantant Nèstor Mont, va incloure a més el lliurament de dues beques d’estudi musical, una de destinada a ex-alumnes de l’Institut Obrer de València que ha correspost a Ismael Gómez Muñoz (estudiant de segon curs d’ensenyament elemental de violí), i una altra que atorga la Fundació Teodulfo Lagunero i que s’ha concedit a Rafael Soler Vilaplana (estudiant de segon curs d’ensenyament professional de piano).

A la cerimònia de lliurament, presentada per l’actor Pep Ricart, el president de la Societat Coral el Micalet, Tonetxo Pardiñas, va destacar la participació i col·laboració de la Universitat de València, d’Edicions 96 i de la Fundació Teodulfo Lagunero, que participa en els premis i també en la beca d’estudis musicals: ‘Aquesta col·laboració permet oferir els premis i continuar treballant per la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra història, a traves del gaudi, de la investigació i de l’ensenyament.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any