Els veïns de Benimaclet denuncien amenaces i atacs feixistes de la ultradreta

  • Membres d'España 2000 van irrompre al centre social Terra dilluns passat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.11.2010 - 16:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una vintena d’associacions del barri valencià de Benimaclet i veïns, aplegats en la plataforma Acció contra la Impunitat, han denunciat amenaces de mort i atacs feixistes per part de membres del partit ultradretà España 2000 al centre social-bar Terra. L’extrema dreta va convocar una manifestació al barri divendres passat, però els veïns van preferir ignorar la provocació. Tres dies després, però, un grup de quinze persones d’España 2000, amb el president del partit José Luis Roberto al capdavant, va tornar a Benimaclet i va entrar al Terra, on va intimidar i amenaçar la gent que hi havia dins.

‘Els feixistes van anar incrementant el to de les amenaces fins al punt d’amenaçar de mort un dels presents, a qui va dir: ‘si continues mirant-me, trec la navalla i t’apunyalo al cor”, han explicat en la conferència de premsa que han fet avui. Fins al Terra hi van anar unes quantes patrulles de la policia, que van fer sortir els membres del partit ultradretà. Abans de sortir, van assegurar que tornarien quan volguessin i que en qualsevol moment podrien enviar ‘quatre encaputxat a cremar el bar’. En la segona part d’aquest apunt podeu llegir el relat d’una noia que era al Terra quan van succeir els fets.

Entitats i veïns de Benimaclet han reclamat una reunió amb els responsables de la delegació del govern espanyol per trobar mesures i solucions a aquesta situació ‘de provocacions, agressions i atacs a col·lectius i comerços del barri’ i han tornat a reclamar la constitució d’una Fiscalia de Delictes d’Odi. També han posat de manifest la sensació d’indefensió i impotència en què es troben i han instat institucions i partits a posicionar-se davant d’aquestes ‘violacions dels drets fonamentals’.

Tots aquests col·lectius han insistit que continuarien ‘treballant per un Benimaclet tolerant i viu, on la convivència i el respecte siguin les premisses per a un barri en llibertat’, tal com explicaven en aquest reportatge de VilaWeb. Entre les entitats signants del manifest hi ha el Centre Social Terra, l’Associació de Veïns de Benimaclet, l’AMPA Escola Pare Català, l’AMPA Escola Carles Salvador, l’AMPA IES Ferrer i Guàrdia, l’AMPA IES Rascanya, Benimaclet Viu, l’Associació de Comerciants de Benimaclet, l’Assemblea de Benimaclet de Maulets, l’Assemblea de Benimaclet d’Endavant, la Colla de Dimonis de Benimaclet, la Colla de Dolçaina i Tabal Estrela Roja de Benimaclet i la Colla Excursionista de Benimaclet.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any