Ramon Fontdevila: ‘Tenim veus des del Pròxim Orient al Nord d’Àfrica’

  • Entrevista amb el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya que ens explica la tretzena Fira de la Mediterrània de Manresa

VilaWeb
Redacció
05.11.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Creadors artístics de vint països es trobaran fins el 7 de desembre a la Fira de la Mediterrània de Manresa, que vol reforçar la internacionalitat a través de la projecció exterior i de l’assistència de participants d’alguns altres territoris, de fora la Mediterrània, com ens explica Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular, en aquesta entrevista de VilaWeb. De fet, la fira actual participa per primera vegada en un projecte europeu anomenat ‘Common Routes of Euro-mediterranean music’, que ha portat tres artistes catalans, Marc Egea, Paloma Povedano i Aleix Tobias, a uns quants concerts internacionals.

La companyia de Cesc Gelabert i Lydia Azzopardi obrirà la fira d’enguany amb la recreació de ‘Belmonte’, una al·legoria de la dansa que es mantindrà durant tota la fira en un taller amb representacions diàries. El programa consta de 266 propostes: espectacles musicals i escènics, activitats formatives, col·loquis i tallers, tot entorn de la cultura popular. Manresa es proposa, en paraules de Fontdevila, com ‘un espai destinat a la creativitat, un aparador, un punt de reunió i d’intercanvi entre creadors…, per sentir-nos singulars, però al mateix temps membres d’una comunitat més ampla’.

Entre els espectacles musicals més internacionals es destaquen la veu de la protesta palestina, Rim Banna, la veterana amaziga Hasna El Becharia, l’algerià Kamel el Harrachi, el sud-italià Mimmo Epifani i els seus Barbers, els marsellesos Moussu T o l’Amsterdam Klezmer Band. També en les arts escèniques hi haurà molt de protagonisme internacional, mercès als turcs Ziya Azazi o al clown italià Paolo Nanni.

Les veus més acostades seran les de l’algueresa Franca Masu, dels mallorquins Tramudansa i dels valencians Urbàlia Rurana. Però també de Sabor de Gràcia, Miquel Gil, Raül Fernández ‘Refree’, Obrint Pas, la Carrau, el Petit de Ca l’Eril que actuarà amb la belga Barbara Van Hoestenberghe, Jaume Arnella, Carles Belda i molts més. Els espectacles de dansa, teatre i màgia iran a càrrec d’artistes com Somorrostro, Cañizares i Juan Carlos Lérida, Nats Nus Dansa, Guillem Albà, el Teatre del Micalet dirigit per Pep Tosar, Sergi Buka, Marduix…

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any