Laporta impugnarà l’assemblea de compromissaris del Barça

  • Considera que se li ha vulnerat el dret de defensar els seus comptes i que hi ha intencionalitat política

VilaWeb
Redacció
18.10.2010 - 12:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Laporta ha anunciat aquest migdia que presentaria una demanda d’impugnació de l’assemblea de compromissaris del Barça celebrada dissabte, on per un marge estret de vots s’hi va aprovar l’acció de responsabilitat per presentar una demanda contra l’anterior junta. L’ex-president blau-grana ha defensat la seva gestió al capdavant del club i ha qualificat la decisió de l’assemblea de ‘doble moral indecent’. També ha declarat que tenia la consciència tranquil·la.

‘Els meus companys de junta i jo mateix impugnarem l’assemblea perquè considero que s’ha vulnerat el dret que tinc, com a ex-president, a explicar els nostres comptes i sotmetre’ls a l’aprovació de l’assemblea. S’ha vulnerat el dret de manera flagrant perquè vaig confiar que se’m respectaria el dret, tal com es va dir en la reunió de la junta sortint i l’entrant. Els comptes que vaig donar no són els mateixos que s’han sotmès a votació. Entenc que s’ha vulnerat el meu dret i puc impugnar’, ha declarat Laporta, que ha explicat que va demanar per carta de poder comparèixer i que se l’hi va denegar.

En l’assemblea de dissabte, Sandro Rosell va presentar les conclusions de l’informe (pdf) de l’auditoria encarregada per la seva junta, segons les quals l’exercici anterior es va tancar amb pèrdues de 79 milions d’euros. Després es va sotmetre a votació l’acció de responsabilitat contra Joan Laporta, en què el resultat final fou molt ajustat. Tant, que la iniciativa va tirar endavant per només vint-i-nou vots de diferència (468 a favor i 439 en contra, amb 113 vots en blanc). El president, Sandro Rosell, va qualificar aquesta decisió com la ‘més important de la història del club’ i va atacar amb duresa la gestió econòmica de l’anterior junta del Barça.

Irregularitats a l’assemblea

Avui Laporta ha recordat que, segons la llei de l’esport catalana, no s’hauria d’haver aprovat l’acció de responsabilitat, perquè el nombre total de vots afirmatius hauria d’haver estat en relació al nombre d’assistents en el moment de la votació, i per tant al nombre total de vots emesos, i no pas en relació als vots negatius. Però ha volgut remarcar que té el convenciment que l’acció no prosperarà, no només per aquesta qüestió formal, sinó també per un assumpte de fons: ‘Vam tenir benefcis, fins i tot atribuint-nos el deute del 2003’. I recorda que s’havien aprovat uns comptes amb un benefici d’11,1 milions d’euros, mentre que la revisió de la junta de Rosell amb el suport de l’empresa d’auditories Deloitte presentava un dèficit de 77,1 milions. Segons Laporta, l’operació tracta de perjudicar-lo políticament. ‘És una demanda mediàtica, per arruïnar-me econòmicament i personal i per perjudicar-me políticament’, ha afegit.

Oliver defensa les despeses

Laporta ha comparegut acompanyat de l’ex-director general del Barça, Joan Oliver, que ha lamentat no disposar de prou informació sobre la ‘due dilligence’ sobre els comptes de la junta de què formava part per a poder defensar-se. Amb tot, i basant-se en la vintena de diapositives que va projectar la junta de Rosell dissabte a l’assemble de compromissaris, Oliver ha negat algunes de les pèrdues que se’ls atribueixen i ha defensat moltes altres despeses, perquè les consideraven necessàries per al bé del club, com ara les relatives a la seguretat; a vols per anar a jugar finals com la de la Champions a Roma o la de l’Eurolliga de bàsquet a París; a primes pels títols assolits; a la inversió a Barça TV, a la pòlissa de responsabilitat civil dels directius, entre moltes més. Oliver ha recordat que és ben lògic que hi hagi més deute el 2010 que no el 2004, perquè l’activitat i el volum de beneficis del club durant aquests anys ha estat molt més elevat.

Finament, Laporta ha demanat a l’actual junta del Barça que, en cas que perdin el procés judicial, paguin personalment, i no a compte el club, les depeses que hagi suposat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any