‘Historypin’, compartir les fotos antigues a la xarxa

  • És una proposta destinada als joves i als seus avis perquè creïn un projecte comú i comparteixin experiències

VilaWeb
Redacció
28.07.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Historypin és una iniciativa que permet als usuaris col·locar les fotos antigues de viatges i col·laborar a recrear la història i la transformació dels carrers i els edificis de qualsevol ciutat o país del món. La web va ser creada pel moviment social ‘We Are What We Do‘, en col·laboració amb Google. L’objectiu és que els joves puguin passar estones amb les generacions més grans i escurçar la distància uns i altres.

La proposta és penjar les fotos antigues al lloc del mapa on van ser fetes i explicar-ne la història que hi ha al darrera o l’experiència personal que la va acompanyar. D’aquesta manera, amb el pas del temps, es pot veure un mateix espai i la seva transformació amb narracions personals que poden ajudar a fer-se una idea de l’ambient o les condicions del lloc.

La web va destinada als joves, que tenen habilitat per navegar i fer servir les eines d’internet, i als seus avis, que tenen fotografies antigues i, juntament, creïn un petit projecte comú per compartir-les amb els altres usuaris. La web va ser publicada aquest mes de juny i ja s’hi poden consultar moltes fotografies i els relats que les acompanyen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any