Steve Jobs presenta l’iPhone 4

  • Arribarà a Catalunya Nord per Sant Joan i a la resta del país, al juliol · També ha anunciat el nou sistema operatiu iOS 4, que inclou per defecte el català

VilaWeb
Redacció
07.06.2010 - 20:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En una de les presentacions més llargues i pesades, el president d’Apple, Steve Jobs, ha anunciat a la Conferència Mundial de Desenvolupadors (WWDC) de San Francisco l’iPhone 4, que ha definit com l’actualització més important des que va sortir. ‘Alguns ja l’heu vist’, ha dit en referència a la publicació a Gizmodo fa dos mesos d’un prototip. Entre les novetats hi ha millor resolució de pantalla, càmera de fotos de cinc megapíxels amb flaix i zoom digital de cinc augments, vídeo d’alta definició i l’aplicació iMovie per a editar-lo al mòbil mateix.

Enmig de problemes amb la wi-fi a la sala on feia la presentació, Jobs també ha anunciat el nou sistema operatiu iOS 4 (per a iPhone, iPad i iPod Touch), que inclou per defecte el català, a més de l’esperada funció multitasca i un nou xip i bateria que allarga l’autonomia de l’aparell al nivell de l’iPad. El preu de l’iPhone 4, als EUA, serà de 199 dòlars el model de 16 GB, i de 299 el de 32 GB. I es trobarà a Catalunya Nord per Sant Joan (el mateix dia que als EUA) i a la resta del país, al juliol. Quant a l’iOS 4, els usuaris d’iPhone 3GS i 3G el podran descarregar gratuïtament a partir del 21 de juny.

Durant gairebé dues hores, Steve Jobs ha tingut temps només de presentar una desena de les cent noves funcions que diu que aplega l’iPhone 4. A banda les esmentades, hi ha l’opció de crear carpetes d’aplicacions (també a l’escriptori) i una versió específica per al mòbil de l’iBooks (amb PDF inclòs) i l’iBook Store.

Quan ja no s’esperava cap més anunci, Jobs ha pronunciat el famós ‘and one more thing’ per presentar la videotrucada. El president d’Apple ha contactat per videoconferència amb el dissenyador principal de la companyia, Jonathan Ive, per demostrar FaceTime, que és com es diu la videotrucada en l’iPhone. Funciona ara com ara només entre iPhones 4 i amb wi-fi, però Apple parlarà amb operadores perquè també es pugui fer via telèfon.

La WWDC, que es fa del 7 a l’11 de juny a San Francisco, s’enfoca als desenvolupadors d’Apple en cinc àmbits tecnològics: les aplicacions, internet, grafisme, eines de desenvolupament i sistema operatiu. Els enginyers d’Apple oferiran més de cent sessions tècniques als programadors assistents a la conferència.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any