Escarp, nova regidora de Ciutat Vella

  • També assumirà les funcions de portaveu del govern · Nicolau la substitueix a l'Eixample

VilaWeb
Redacció
18.05.2010 - 18:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els pronòstics s’han complert i aquesta tarda ja s’ha fet oficial que la regidora de Seguretat i Mobilitat de l’ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, serà la nova regidora de Ciutat Vella, en substitució del cessat Carles Martí, a més de ser la nova portaveu del govern. El batlle Hereu ha comunicat avui tots els canvis al govern, que inclouen a Ramon Nicolau a l’Eixample, en substitució d’Escarp. Per l’oposició, ‘són canvis de noms, però no de projecte’ (vegeu aquest vídeo amb l’anunci del batlle i les reaccions dels grups municipals).

Joaquim Forn, de CiU, considera que la reestructuració del govern ‘és un nou pedaç’ perquè es tracta ‘d’un canvi de cadires, amb les mateixes persones’. ‘No hi ha cap diferència entre Martí i Escarp’, explica, referint-se al canvi de regidor a Ciutat Vella, ‘perquè comparteixen exactament el mateix projecte’.

Esquerra es pregunta, per la seva banda, ‘si aquesta és una crisi de govern o d’un partit determinat’, car ha volgut fer notar que cap membre del govern pertanyent al soci del PSC, ICV, no ha resultat efectat per la remodelació. La portaveu del grup municipal d’ERC, Ester Capella, ha dit que ‘de moment només hi ha hagut certs canvis, i ara falta veure si són canvis de noms només o també de projecte’.

El president del grup municipal d’ICV i segon tinent-batlle de l’ajuntament, Ricard Gomà, ha vogut deixar clar sobre aquesta qüestió que la reestructuració del govern municipal és una decicisió assumida i compartida per les dues forces polítiques que el formen i que si Iniciativa no s’hi ha vist implicada és perquè les àrees del cessat Carles Martí eren competència del PSC.

Per a Àngels Esteller, del PP, ‘la remodelació demostra la debilitat del govern i de lideratge de Jordi Hereu’, i recorda que Ciutat Vella és un districte ‘amb molts probelmes’ i que Escarp tindrà molta feina per posar-se al dia i per ‘conciliar els interessos reals del barri amb els del govern del qual forma part’.

Hereu, per la seva banda, ha justificat la importància de la incorporació d’Escarp a Ciutat Vella ‘perquè és una regidora dialogant que ja ve d’un altre districte, el de l’Eixample, i sap què és parlar intensament amb el teixit associatiu’. Escarp, a més de regidora de Ciutat Vella i nova portaveu del govern, també assumirà el rol de tercera tinent-batlle de la ciutat, càrrec que fins ara ocupava Jordi William Carnes.

Hereu diu que caldrà sacrificar inversions en infrastructures a causa de la crisi

Hereu, que no ha volgut parlar dels projectes polèmics que segons les associacions de veïns el regidor cessat Carles Martí havia reactivat a Ciutat Vella després de la dimissió d’Itziar González, entre els quals hi ha l’hotel de luxe del Palau de la Música que volia fer Millet, també ha aprofitat l’anunci d’avui per a dir que caldrà sacrificar algunes inversions en infrastructures. ‘El nou context econòmic ens obliga a ser més austers’, ha dit, i ha reconegut que  grans projectes com els Jocs Olímpics d’hivern o algunes de les infraestructures i remodelacions de l’espai públic, han quedat arraconats per no ser ‘prioritaris’.

Els veïns, desconfiats amb la nova regidora de Ciutat Vella

Per una altra banda, el nomenament d’Escarp és viscut amb temor per part de les associacions de veïns del districte, que ahir, un cop ja es donava per feta la redistribució de regidors al govern muncipal, van fer saber la seva disconformitat, car consideren que té un perfil molt semblant al de Martí, amb qui comparteix projecte i visió de ciutat.

La crisi del govern d’Hereu, de fet, té a Ciutat Vella un dels seus orígens, especialment quan fa un mes va dimitir-ne per sorpresa la regidora, Itziar González. Aleshores Hereu nomenà nou regidor del districte els eu tinent-batlle, Carles Martí, que amb pocs dies es guanyà crítiques molt dures de les associacions de veïns. Martí fou acusat aquests dies de reobrir ràpidament els projectes urbanístics més polèmics del districte, que la regidora dimitida havia frenat per a poder cercar un consens més ampli (vegeu aquesta entrevista amb la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella).

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any