Llach i Schygulla llegeixen per Sant Jordi, a Berlín

  • El cantant i l'actriu alemanya celebren la diada davant tres-centes persones a la capital alemanya

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.04.2010 - 02:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cantautor català, Lluís Llach, i l’actriu alemanya, Hanna Schygulla, han fet una lectura conjunta de textos representatius de la literatura catalana durant la diada de Sant Jordi a Berlín. Llach ha llegit en català els poemes que integren la ‘Suite de Parlavà’, que Miquel Martí i Pol va escriure l’any 1991 a casa del cantautor. Schygulla ha llegit la versió alemanya de textos d’autors com Josep Pla, Quim Monzó, Joan Margarit o Maria Mercè Marçal. La lectura s’ha fet a la Kulturbrauerei de Berlín, una antiga fàbrica de cervesa reconvertida en un popular complex cultural. Hi han assistit unes 300 persones, tan catalans residents a Berlín, com alemanys interessats en la cultura catalana.

Aquesta ha estat la primera vegada que el cantautor i l’actriu alemanya han compartit escenari. ‘Venir aquí a Berlín amb una personalitat tan extraordinàriament significativa com Hanna Schygulla és fantàstic, és un luxe poder tenir aquesta dona amb el que ha representat culturalment durant els anys 70 i 80 a Alemanya. Estic molt content d’estar aquí però amb ganes d’anar a retrobar les roses i els llibres que he quedat a deure’, ha explicat Llach.

 

destacada del nou cinema alemany, període que abasta des de la dècada dels 60 fins a la dels 80. L’actriu alemanya va actuar en moltes de les pel·lícules de Rainer Werner Fassbinder, com en ‘El matrimoni de Maria Braun’ o ‘Les amargues llàgrimes de Petra von Kant’.

La lectura conjunta de Llach i Schygulla ha estat organitzada per la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Alemanya i l’Institut Ramon Llull de Berlín, i és una de les activitats que s’han fet per ‘donar a conèixer les tradicions i la cultura catalana’ a Alemanya. El delegat de la Generalitat a Alemanya, Martí Estruch Axmacher, ha presentat l’acte, afirmant que el potencial internacional que té aquesta diada és enorme’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any