‘La Ciudad Jubilada’ apropa la realitat dels que treballen els horts del Ripoll

VilaWeb
Redacció
03.02.2010 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’exposició ‘La Ciudad Jubilada’ va deixar petita la Sala d’Art del Centre Cultural, el dilluns 1 de febrer, i és que la temàtica de l’obra va ser el gran atractiu. Més d’una cinquantena de persones van veure la inauguració de la mostra, que se centra en els horts de la perifèria de Barcelona.

Degut a la gran presència de Ripollet i comarques del Vallès Occidental, l’autor, l’arquitecte i artista Pau Faus, va voler aportar una gravació amb una de les persones que treballa la terra. En el vídeo, el personatge parla de la importància dels horts i el que suposa per a ell i els seus companys. A part d’aquest visionat, la vetllada es complementava amb un llibre. De fet, era un diccionari, tal com subratlla l’edició, ‘Ciudad Jubilada. Breve diccionario sobre los huertos informales en los ríos de Barcelona’. És a dir, explica el fenomen dels horts autogestionats i vol apropar les realitats d’aquests cultius, més enllà de si representen o no un problema per a molts que ho critiquen.

La idea del treball, publicat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) el 2008, era incidir en l’ús d’horts no previst a la ciutat, però que amb el pas del temps Faus ho va ampliar als seus protagonistes. L’exposició es quedarà al municipi fins al 7 de març.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any