Les raons del tancament patronal

  • Tensa entrevista amb el president del Gremi d'Empresaris de Cinema de Catalunya · La Plataforma per la Llengua convida a fer una tramesa en massa de cartes de protesta al Gremi · El grup de Facebook contra el tancament ja suma més de 25.500 seguidors i els convoca avui al cinema Comèdia

VilaWeb
Redacció
03.02.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El tancament patronal de cinemes promogut pel Gremi d’Empresaris del Cinema de Catalunya continua suscitant una viva oposició ciutadana (vídeo). D’una banda, el grup de Facebook de protesta contra el tancament ja suma més de 25.500 seguidors, convocats avui a dos quarts de vuit al cinema Comèdia de Barcelona (cruïlla passeig de Gràcia – Gran Via) amb la idea de fer-hi cua, de demanar quins films fan en català i, si no n’hi fan cap, de demanar el llibre de reclamacions. D’una altra, la Plataforma per la Llengua ha obert aquesta web per a enviar cartes de protesta en massa al Gremi. En aquesta tensa entrevista (vídeo) amb VilaWeb TV el president del Gremi, Camilo Tarrazón, explica les raons de la negativa a la nova llei del cinema català (pdf).

Tarrazón, que en una entrevista que ha anat pujant de to ha mantingut sempre les formes, ha acusat la conselleria i els mitjans de comunicació de fer demagògia. Tarrazón insisteix a dir que la llei farà que els cinemes tanquin, acusa la cultura catalana de subvencionada bo i dient que ‘és patrimoni de tots’ i que ell ja s’avé a posar més català als cinemes, però mai ‘amb quotes i sancions’. L’entrevista, de divuit minuts, es va fer ahir als cinemes Renoir les Corts de Barcelona.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any