Cesk Freixas: ‘Amb el silenci no s’arregla res’

  • El cantant publica 'La mà dels qui t'esperen' · Podeu veure i sentir la cançó inèdita 'Diuen', interpretada en exclusiva per als lectors de VilaWeb

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
31.12.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

D’ací a uns quants dies sortirà a la venda l’últim disc de Cesk Freixas amb els Altres Bandais, ‘La mà dels qui t’esperen’, en què trobem un músic més madur i amb lletres més treballades. Tot i acostar-se al pop i atrevir-se a fer una rumba, l’essència continua essent la de sempre, la cançó de protesta per la qual Freixas va decidir-se fa sis anys. ‘Hi ha moltes propostes culturals que volen fer entendre que les coses poden canviar. És hora de despertar consciències’, diu Freixas a VilaWeb TV.

Parlem amb ell del disc nou, en què explica que ha volgut plasmar ‘la importància de l’individu dins un col·lectiu’; de l’evolució musical que ha fet en aquest temps que fa que es dedica a compondre i cantar cançons (‘En aquest treball, som més propers al pop’); i de la seva implicació amb moviments socials i independentistes. També de la música que escolta (confessa que ell també ha sucumbit a les delícies dels Amics de les Arts i que últimament escolta Wilco i Los Piratas) i de la peculiaritat de la portada i la contraportada del nou treball: conté una tinta termosensible que canvia de color segons la temperatura de la mà que l’agafa (que l’espera).

Cançó inèdita per als lectors de VilaWeb

Cesk Freixas també fa el seu particular regal de Nadal als lectors de VilaWeb: una cançó encara inèdita del disc nou, titulada ‘Diuen’, i que interpreta en directe i en exclusiva, juntament amb el guitarrista Víctor Nin.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any