La cara solidària de la crisi

  • El Banc dels Aliments ha repartit, tan sols a Barcelona, 3,5 milions en menjar entre els més necessitats

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.01.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Banc dels Aliments va repartir a Barcelona, l’any que acabem de deixar, 3,5 milions de quilos de menjar per als més necessitats. És la cara solidària d’una crisi econòmica que es fa notar amb força: la demanda de menjar al Banc ha augmentat un 52% i cada vegada més la gent necessitada són famílies sense-feina, no captaires (vídeo).

‘Tinc l’esperança que la crisi ens faci més solidaris’, afirma el president de la fundació, l’ex-empresari Antoni Sansalvadó. Segons Sansalvadó cada vegada hi ha més particulars i empreses que fan recaptes per poder-los proveir de menjar.

El Banc dels Aliments no contribueix a pal·liar la fam del tercer món, sinó la dels pobres de casa nostra amb un lema ben obvi: ‘Qui té fam, té fam ara.’ Aquesta fundació neix d’una idea senzilla i poderosa: posar en contacte empreses alimentàries i cadenes de supermercats amb els pobres. Arreplega l’excedent de menjar d’aquestes empreses, en bon estat i que s’hauria de llençar, per donar-lo a la gent que passa gana.

El Banc dels Aliments és laic i apolític i funciona gràcies als voluntaris, la majoria jubilats. Es gestiona amb mentalitat empresarial, per més que sigui d’esperit benèfic, i per això no es cobren diners ni hi ha beneficis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any