Un centenar de persones es concentren per reclamar seguir veient TV3 al repetidor de Perenxisa

  • El repetidor fa arribar el senyal a una àrea d'un milió i mig d'habitants.

VilaWeb
Redacció
12.12.2009 - 15:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb l’objectiu d’evitar el tancament del repetidor de la Serra Perenxisa, ubicat  al municipi de Xiva, i que fa arribar el senyal de TV3 en TDT a la ciutat de València i a les comarques de l’Horta, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, la Foia de Bunyol, la Ribera Alta i la Ribera Baixa, l’entitat Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i el col·lectiu Safranar han convocat per aquest matí una marxa reivindicativa. Hi han assistit un centenar de persones.

Els manifestants han recorregut la via PR-V162, des de la urbanització Santo Domingo de Torrent. I, a més d’aprofitar la trobada per recollir signatures a favor del projecte de llei ‘Televisió sense Fronteres‘, que Acció Cultural té intenció de presentar al Congrés, han gaudit de l’actuació de Pep Gimeno ‘Botifarra‘ (reportatge de Vilaweb TV).

El repetidor de Perenxisa

El repetidor de Perenxista (reportatge de Vilaweb TV), és, segons els convocants, un punt emblemàtic, car des del passat 30 d’octubre el govern té autorització judicial per a precintar-lo (sentència, en pdf). ‘La intenció d’aquest acte és recordar que el govern pot executar el tancament en qualsevol moment, quan li interessi’, ha dit a Vilaweb el coordinador d’ACPV, Toni Gisbert, i ha afegit que el fet de disposar d’aquesta autorització no implica necessàriament que s’hagi de dur a terme el tancament.

Tot indica, però, que que l’executiu podria tancar aquest repetidor que dóna cobertura a prop d’un milió i mig d’habitants quan més li convingui políticament. ‘La Generalitat va tancar els  repetidors d’Alginet i de Llosa de Ranes el novembre de 2008, tot i que tenia l’autorització des de l’estiu d’aquell any, però va procedir a fer els tancaments la vigília de la manifestació contra el conseller Alejandro Font de Mora‘, ha explicat Gisbert.

Per a ACPV, ara cal intensificar la campanya contra la política de censura de l’executiu valencià i aconseguir les 500.000 adhesions necessàries per presentar l’ILP ‘Televisió sense Fronteres’ al Congrés, l’única possibilitat viable per aturar el tancament de la xarxa de TV3 al País Valencià. ‘Ja tenim més de 250.000 signatures i esperem arribar a les 300.000 per Nadal’, ha afirmat Gisbert.

Per acomplir aquest objectiu, els responsables de la campanya ‘Televisió sense Fronteres’ segueixen estenent el seu missatge pel territori.

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any