El Sí guanya al Facebook amb una participació de més de 50 mil usuaris

  • A primera hora de la tarda ja havien votat cinquanta-sis mil usuaris en el referèndum virtual sobre la independència de Catalunya · El Sí obté un 85% dels vots emesos

VilaWeb
Redacció
11.12.2009 - 16:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El referèndum sobre la independència de Catalunya al Facebook ha rebut una participació fins a primera hora de la tarda de 56.408 usuaris registrats en aquesta xarxa social. El Sí ha rebut 48.085 dels vots, un 85,24% del total de vots emesos. El No ha aconseguit un 14,75% dels votants, és a dir, 8.323 vots d’usuaris registrats. Els organitzadors de ‘Catalunya Decideix al Facebook’ s’han mostrat satisfets del ‘grau de civisme que els ciutadans que han votat han demostrat en els debats creuats que s’han generat al mur de la consulta’.

A més, els impulsors de la iniciativa virtual han valorat com a ‘molt positives’ les xifres de participació tenint en compte que per votar cal estar registrat a la xarxa social i que cada usuari pot votar només una vegada. Els membres de ‘Catalunya Decideix al Facebook’ es plantegen preparar noves accions virtuals a partir del 13-D que mantinguin la participació de la consulta i els debats i la ‘confrontació democràtica d’idees entre partidaris i detractors de la independència’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any