Le Petit Ramon: ‘Grups com Green Day m’han fet agafar mania al punk’

  • El grup capitanejat per Ramon Faura acaba de publicar el quart disc, 'Acusticus Replica'

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
27.11.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Le Petit Ramon, alter ego de Ramon Faura, consolida la formació Experimenta 3, amb Elvis JV al violoncel i Xavier Tasies a la percussió: ‘Acusticus Replica’ (Bankrobber, 2009) és el quart disc del grup i el que més satisfà Ramon Faura, com explica en aquesta entrevista amb VilaWeb TV.

Al nou disc, Faura continua renegant i queixant-se de polítics, empresaris i banquers. Però també parla d’amor i, fins i tot, hi té una ‘Suite nihil domestica’, de gairebé un quart, sobre ‘la història d’un idiota que borda’. Una cançó composta a partir d’improvisacions durant els concerts i en què canta coses com ara ‘M’has humiliat, però t’estimo igual’, ‘Qui s’ha trobat buida l’ampolla de xampú nu dins la dutxa i amb els cabells mullats?’ i ‘No vull ser més el teu gos’.

Demostrant el bon ambient que hi ha entre els músics que formen part de la discogràfica Bankrobber (‘Una reunió amb la discogràfica és una excusa per a anar a fer la cervesa amb uns amics’, diu Faura), a l’última cançó del disc, hi trobem la veu de Jaume Pla, ànima de Mazoni. En total, ‘Acusticus replica’ presenta set cançons que demostren el bon moment de Le Petit Ramon.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any