VilaWeb TV: Johan Cruyff: ‘Cada partit ha de ser una festa nacional’

  • Avui ha estat presentat enmig d'una gran expectació com a nou seleccionador nacional

VilaWeb
Redacció
09.11.2009 - 11:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Federació Catalana de Futbol ha presentat avui Johan Cruyff com a nou seleccionador nacional de futbol, en una conferència de premsa multitudinària, amb la presència de mitjans de comunicació de tot el món (vídeo). Cruyff ha dit que estava orgullós de ser el nou entrenador nacional i ha remarcat que els partits s’havien de jugar contra les millors seleccions i que s’havia de presentar un equip competitiu. El retorn de Cruyff a la banqueta serà el 22 o el 23 de desembre.

Aquestes són les dates probables del pròxim partit que jugarà la selecció, però encara no se sap qui serà el rival; la federació negocia amb algunes seleccions, dues de les quals proposades per Cruyff mateix.

Durant la conferència de premsa, Cruyff ha respost preguntes sobre l’oficialitat de la selecció catalana: ‘Això és una qüestió política, i nosaltres no hi pintem res. Sabem que hi ha orgull i que la gent el pot demostrar, si més no, un cop l’any, per més que el partit no sigui oficial’. També s’ha referit al fet de no parlar català: ‘Ja veieu quin espanyol parlo; l’anglès i l’alemany tampoc no els manego bé; el neerlandès, una mica millor, però no vull fer malbé el català’.

L’acord pel qual Cruyff esdevé el nou seleccionador nacional inclou convenis de la Federació Catalana de Futbol amb la Johan Cruyff Foundation i amb la Universitat Johan Cruyff, per a oferir cursos de formació relacionats amb el món de l’esport i per a fer projectes socials per als infants i per a la integració dels discapacitats.

Cruyff ha insistit durant l’acte de presentació que no cobrarà per fer de seleccionador i que els diners s’invertiran en projectes dedicats a la infància. ‘D’una banda, estic orgullós d’entrenar i, d’una altra, d’educar’, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any