Marc Recha: ‘El món dels adults és el món dels depredadors’

  • Entrevista amb el director de cinema, que demà estrena 'Petit Indi'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.10.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Petit Indi’ és el nou film de Marc Recha (1970), que s’estrenarà demà (‘trailer’ ). Ha estat rodat a Barcelona, al barri de Vallbona, i hi participen els actors Sergi López, Eduardo Noriega, Eulàlia Ramon i el jove Marc Soto, el qual fa de protagonista d’aquesta cinta que parla de la pèrdua de la innocència. En aquesta entrevista en vídeo el director Marc Recha parla del seu nou film i de la seva nova productora, Parallamps.’El cinema no ha de perdre la capacitat de ser un art popular, d’arribar al gran públic’, diu Recha, que a ‘Petit Indi’ ha utilitzat força diàlegs i moviments de càmera, bo i mantenint l’aposta pels paisatges (aquí els afores de Barcelona i l’antic canòdrom de la ciutat). Tot i haver-hi rodat el film, Recha no n’és un admirador: ‘Per mi Barcelona és sorollosa, bruta, antipàtica, i arriba a quotes d’estandardització escandaloses.’

El film, que es va presentar al Festival de Cinema de Locarno (Suïssa) l’agost passat, narra la història de l’Arnau, un adolescent de Vallbona amant dels ocells, que entra al món dels adults i perd la innocència: ‘El món dels adults és el món dels depredadors. Un cop hi passes, vius el món de les contradiccions: menges, però embrutes i destrosses’, afirma el director.

Amb aquest film, per cert, Marc Recha s’estrena com a productor: Parallamps és la nova productora d’aquest cineasta que fins ara s’havia mogut en els cercles del cinema independent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any