Josep Pedrals vesteix de pop irònic els seus poemes

  • Publica, amb els Nens Eutròfics, el disc 'Esquitxos ultralleugers', i el presenten al Poparb

VilaWeb
TOT A PUNT PER AL POPARB

Els grups més notables de pop-rock del país tenen una cita avui i demà al Poparb, el festival de música d'Arbúcies que ha reeixit a fer forat en els incomptables festivals d'estiu. Entre els que hi actuaran enguany, hi ha Manel, Joan Miquel Olver, Love of the Lesbian, Oliva Trencada, Delên, Élena, Mazoni, The New Raemon i, és clar, els Nens Eutròfics d'en Pedrals.

Avui la Nit a VilaWeb us ofereix informació extensa del Poparb, amb enllaços a tots els grups que hi participen.

Redacció
26.06.2009 - 06:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El poeta Josep Pedrals s’ha fet acompanyar d’un grup de músics, aplegats sota el nom de Nens Eutròfics perquè li musiquin alguns dels poemes. La idea va concretar-se, d’antuvi, en una versió musicada dels seus recitals, fins a prendre la forma d’una banda de música pop. Una banda que va presentar fa pocs dies a Barcelona el disc ‘Esquitxos ultralleugers‘. ‘Hem posat música ultralleugera a un grapat de poemes eròtics’, explica a VilaWeb TV.Pedrals fa més de deu anys que recita per tot el món, de manera que té un gran domini de l’escenari, de la paraula i de la veu. Els primers recitals, els feia acompanyat del poeta Enric Casasses, i potser és per això que el considera el principal referent, no simplement seu, sinó de la majoria de poetes de la seva generació.

Molts dels poemes, els pensa amb sonoritat, explica Pedrals a VilaWeb, i per això un dia va decidir de posar-hi música. El resultat és ‘Esquitxos ultralleugers’, que pot comprar-se des d’aquest enllaç, i que conté disset poemes seleccionats del llibre de poesia eròtica ‘El furgatori’. ‘Fem música ultralleugera i pop irònic’, explica Pedrals. Però, tot i que el projecte s’ha convertit en un grup de música, la protagonista continua essent la poesia i, sobretot, la sonoritat de les paraules, que tan bé recita el jove poeta barceloní.

Els Nens Eutròfics d’en Pedrals van actur el 26 de juny a les onze del vespre, al festival de música d’Arbúcies PopArb.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any