VilaWeb TV: ‘La USAP vol ser el club de tot Catalunya, no sols del nord’

  • Entrevista amb el president de l'equip de Perpinyà, que dissabte jugarà amb el Clarmont la final de la lliga a París

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.06.2009 - 09:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tres dies abans de la final de lliga a París amb el Clarmont, una delegació de la USAP, encapçalada pel president Paul Goze, ha estat a Barcelona per explicar com es viuen els moments anteriors al partit decisiu (des del 1955 no ha guanyat la lliga) i, també, els passos que fa el club perpinyanenc per esdevenir la referència del rugbi XV de tot el país, no sols de Catalunya Nord. De tot plegat, en parla Paul Goze en aquesta entrevista amb VilaWeb TV.

Sobre el partit de dissabte a l’Stade de France de París (20.45), el president és optimista perquè la temporada ha estat molt bona (la USAP ha quedat primera de la fase regular) i s’ha deixat enrere, a la semifinal de dissabte passat, la bèstia negra durant moltes fases finals dels perpinyanesos, l’Stade Français. La USAP és a vuitanta minuts d’un títol de lliga que ‘fa cinquanta-quatre anys que esperem’, comenta Goze. Al davant tindran l’equip occità de Clarmont, que ha arribat nou vegades a la final i mai no l’ha guanyada. ‘Hem d’ajudar-los a millorar aquesta marca’, diu sorneguerament Goze, que el 1977 ja va participar com a jugador en una final de lliga. Però d’aleshores ençà han canviat moltes coses. Enguany, la USAP té una mentalitat molt forta com a equip, amb molts jugadors del planter i també amb estrelles internacionals com el neozelandès Dan Carter, si bé lesionat des del gener. I continua tenint, any sobre any, una de les afeccions més abocades i incondicionals. Si a la semifinal de Lió, s’hi van desplaçar divuit mil seguidors, a París seran el doble. Desenes d’avions, autocars i deu TGV traslladaran des de divendres usapistes a París.

Per als qui no s’hi puguin desplaçar, l’equip ha instal·lat per tot Perpinyà unes quantes pantalles gegantines que transmetran en directe el partit. A aquesta iniciativa, també s’hi ha sumat la Federació Catalana de Rugby: aprofitant la jornada de finals de la Copa Catalana al camp de l’Hospitalet (Feixa Llarga), al tercer temps es projectarà el partit en pantalla grossa. Així mateix, el president de la USAP ha anunciat que hi havia converses entre Eurosport, propietària dels drets de difusió internacional de la lliga, i TV3 per mirar de transmetre la final.

El club de referència

A la conferència de dimecres, Paul Goze també ha explicat la voluntat del club perpinyanenc d’esdevenir la referència del rugbi XV de tot el país, i no solament de Catalunya Nord. Per això ja fa anys que porta a terme iniciatives amb clubs sud-catalans i amb la Federació Catalana de Rugby per ajudar a fer pujar el nivell del Principat i, en paraules de Goze, fer possible ‘el somni’ que a terme mitjà jugadors del sud puguin fer el pas al rugbi professional amb la USAP. No es pretén, insisteix, a entrar amb concurrència amb els clubs del sud, sinó ajudar-los en formació i desenvolupament.

Partits a Barcelona

La USAP fa anys que intenta jugar algun partit a Barcelona, però de moment la sort no hi ha acompanyat. L’única possibilitat per fer-ho fins ara era en partits de fase final de la Copa d’Europa, però algunes vegades no s’hi ha arribat i en algunes altres, la USAP no ha pogut escollir el camp. Però això pot canviar, explica Goze, atès que la lliga francesa ha decidit que es puguin jugar partits a fora a partir de la temporada vinent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any