La celebració a Canaletes torna a acabar amb incidents

  • Uns 100.000 afeccionats, segons els mossos, s'han reunit al centre de Barcelona · Hi ha hagut 134 detinguts i més de 150 ferits

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.05.2009 - 03:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La celebració de la victòria del Barça a la Champions ha tornat a acabar amb topades entre alguns seguidors del Barça i els mossos d’esquadra (vegeu el vídeo). Passada la mitjanit un grup de seguidors ha començat a llançar objectes als antiavalots que hi havia al carrer Pelai. Una desena de policies de paisà ha detingut alguns esvalotadors, fet que ha tensat més l’ambient. El conflicte s’ha escampat amb rapidesa i ha començat una batalla campal.

Les detencions no han aturat el llançament d’ampolles, petards, papereres i tota mena de mobiliari urbà, ans al contrari, i els mossos d’esquadra han respost disparant desenes de pilotes de goma. Finalment els esvalotadors han fet cedir la barricada de tanques que havia instal·lat la policia al carrer Pelai i els policies han respost amb una primera càrrega contundent que no ha servit per a calmar els ànims.

Quan han començat les càrregues policíaques hi havia uns cent mil seguidors del Barça celebrant la victòria al centre de Barcelona. Cal tenir en compte que a més dels habituals venedors de llaunes de cervesa hi havia grups de joves que s’havien dut les ampolles de casa i fins i tot hi ha qui ha improvisat barres de combinats enmig de la plaça de Catalunya.

Les topades entre els mossos i els seguidors del Barça han estat molt violentes i els policies han hagut de retirar-se diverses vegades. Finalment, han escombrat la Rambla, la plaça de Catalunya i el carrer Pelai passades les tres de la matinada. La policia ha fet 134 detencions de detencions i hi ha hagut més de 150 ferits.

Aquesta és la tercera vegada aquesta temporada que hi ha incidents a Canaletes durant les celebracions del Barça. N’hi va haver en les celebracions de la Copa (vegeu-ne el vídeo) i la Lliga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any