Joan Carretero: ‘Em nego a sotmetre’m a cap judici sumaríssim’

  • El dirigent de Reagrupament.cat diu que està disposat a parlar amb la direcció republicana però 'no com a imputat'

VilaWeb
Redacció
22.04.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dirigent de Reagrupament.cat, Joan Carretero, diu que està disposat a parlar amb la direcció d’Esquerra, però que no com si es tractés d’un ‘judici sumaríssim’ (vegeu-ne el vídeo). Carretero parlà ahir amb els periodistes per primer cop des que dissabte es publicà l’article que va fer esclatar la polèmica. Carretero va dir estar disponible ‘per parlar amb els dirigents d’ERC quan vulguin i del que vulguin’, però ‘no com si fos un imputat’.

‘Tot el que havia de dir ja ho he dit a l’article. En tot cas, si la direcció (d’ERC) vol parlar amb mi, jo encantat de la vida de parlar-hi. Ara bé, jo em nego a ser sotmès a cap judici sumaríssim i anar a declarar el dia que ells vulguin. Jo ja els he dit que estic disposat a parlar amb ells quan vulguin i del que vulguin’, foren les paraules de Carretero. I va afegir: ‘Sigui com sigui, jo no faré passos enrere, mai no els he fet’.

Esquerra va demanar dilluns a Carretero que anés a la seu nacional a explicar els seus plantejaments, però l’ex-conseller proposà, per contra, una reunió amb delegacions del sector crític i de a direcció més àmplies. La direcció d’ERC, però, vol que primer hi hagi una trobada entre Ridao i Carretero tots dos sols.

L’article de Carretero es va publicar dos dies després de l’anunci de Josep-Lluís Carod Rovira de donar suport a la candidatura de Puigcercós a la Generalitat (vídeo). Carretero hi plantejava la necessitat d’una candidatura independentista transversal per a l’any 2010. Tot i aquesta coincidència, l’ex-conseller va dir ahir que l’article ja estava escrit abans de saber-se la decisió de Carod de renunciar a ser candidat a la presidència de la Generalitat.

‘La Barcelona Pecadora’

Carretero va fer aquestes declaracions un cop acabada la presentació del llibre ‘La Barcelona pecadora‘ (A Contra Vent) del periodista lleidatà dels anys trenta Domènec de Bellmunt, en la qual prengué part com a ponent. Durant l’acte, al qual Carretero era presentat com a ‘Metge de Puigcerdà’, l’ex-conseller féu una defensa de les comarques interiors del país davant els ‘comportaments metropolitans dels bons progressistes i prínceps rojos de Barcelona.’ Carretero també criticà els ‘prohoms que propugnen una llei electoral catalana que consisteixi a una persona un vot’. Pel líder de Reagrupament.cat la proporcionalitat del sistema electoral català és ‘fonamental.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any