Isabel-Clara Simó: ‘El meu llibre és el retrat de les persones que m’han impactat’

  • En un debat amb els lectors de VilaWeb, l'escriptora ha parlat d'Els racons de la memòria', de literatura, de política i de la situació de la llengua

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.02.2009 - 16:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els lectors de VilaWeb van conversar en un xat (llegiu-lo sencer) amb l’escriptora Isabel-Clara Simó, que ha publicat ‘Els racons de la memòria‘ (Edicions 62), un repàs de la seva trajectòria. Ha parlat de literatura, i també de la situació de la llengua i de la política al país: ‘Al País Valencià tenim un enorme problema lingüístic i d’identitat’, ha afirmat. Ací podeu veure l’entrevista que VilaWeb TV ha fet a l’escriptora.Respecte la situació política i lingüística del país, l’escriptora ha afegit que té esperances dipositades ‘en unes noves generacions no tan acomplexades com la meua’. A més, ha remarcat que problema és la manca de cohesió entre els Països Catalans. Finalment ha afegit: ‘Mai creia que un dia arribaria a pensar-ho, però ara necessitem un líder’. Simó també ha explicat que ara està treballant en quatre llibres: una novel·la llarga i un llibre de contes, quasi acabats; una obra de teatre, en revisió i un llibre de poemes que ja ha acabat.

‘El meu llibre és el retrat de les persones que m’han impactat’, ha dit Simó en referència a ‘Els racons de la memòria’. En aquest llibre, no solament repassa la seva obra i l’ofici d’escriure, ans també hi relata la relació que ha tingut amb la gent que ha conegut, i parla del pas del temps i dels llocs on ha residit: Alcoi, València, Figueres i Barcelona. A tot arreu on ha anat, diu, ha escrit, car per ella ‘escriure és viure’. I aquesta obra és un gest d’agraïment als qui han contribuït a formar la seva personalitat.

Enllaços
Isabel-Clara Simó a Escriptors TV.
Més informació a: Centre Ovidi Montllor.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any