La CUP decideix en assemblea deixar la porta oberta per presentar-se al Parlament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.01.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP)Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha decidit en assemblea nacional extraordinària a Mataró obrir les portes a la possibilitat de presentar-se a les pròximes eleccions autonòmiques. D’entre les quatre ponències debatudes pel mig miler de membres inscrits, finalment ha sortit escollida l’opció que, malgrat apostar per continuar la feina en l’àmbit municipal, no descarta en un futur, i després d’un procés de debat intern que caldrà començar a partir d’ara, ampliar la presència institucional a escala nacional.Segons que ha explicat un dels membres del secretariat nacional, Josep Anton Vilalta, la CUP aposta, així, per esdevenir ‘el referent polític unitari de l’esquerra independentista a escala nacional’, superant la fase ‘purament municipal’.

Després de gairebé cinc hores d’exposició i debat de les tres ponències que finalment s’han votat, la guanyadora (amb 184 vots favorables i 94 en contra) ha estat la que proposaven els nuclis de Manresa, Lleida i Sant Celoni. El text proposa que, ‘tot i que la principal punta de llança de la CUP ha de ser la tasca municipal, la formació ha d’establir el discurs polític més enllà l’àmbit municipal i donar respostes a qüestions que afecten el territori’. També proposa un reforçament organitzatiu i ideològic de la CUP, ‘consolidant els òrgans nacionals i impulsant una millor implantació a tots els Països Catalans’.

La ponència no tanca la porta a la possible participació de la CUP en eleccions d’àmbit supramunicipal, però la supedita a un debat previ i participatiu conjunt amb totes les assemblees locals. Un altre objectiu que fixa la ponència és el reforçament de la coordinació amb l’espai de l’esquerra independentista i el conjunt d’organitzacions que hi pertanyen.

Actualment hi ha mig centenar de Candidatures d’Unitat Popular constituïdes a tot el territori, i a les eleccions municipals de 2007 va obtenir representació en divuit municipis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any