La tancada a la UB es manté indefinidament

  • Els contraris a Bolonya també ocupen la facultat de Lletres de la UAB i n'ocuparan més durant la setmana

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.11.2008 - 12:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els estudiants tancats a l’edifici històric de la UB contra el pla de Bolonya mantindran la tancada de manera indefinida. Reivindiquen (pdf) que no es privatitzi l’ensenyament universitari i que se’n mantingui la qualitat i la formació de l’esperit crític, segons que explica un dels portaveus, Francesc Castells (vídeo). Les protestes ja s’estenen cap a altres facultats: avui han ocupat la de Lletres de la UAB i preveuen de fer el matiex amb la de Pedagogia de la UB, demà, i la de Comunicació de la UAB (dimecres).Els tancats no creuen que ni el rector en funcions, Josep Samitier, ni la comissionada d’Universitats de la Generalitat, Blanca Palmada, tinguin voluntat d’avenir-se a dialogar, segons que ha explicat un altre dels portaveus, Arnau Mallol. Consideren que el pla de Bolonya s’està implantant per via de la imposició i reivindiquen un espai públic de negociació i diàleg, la retirada dels 31 expedients a estudiants de la UAB i la convocatòria d’un referèndum vinculant entre la comunitat universitària. Demanen, també, una moratòria en l’aplicació del pla de Bolonya a l’espera d’aquesta negociació.

Tot i que avui expirava el termini fixat per Samitier d’abandonar l’edifici, un dels portaveus dels estudiants, Arnau Mallol, ha dit: ‘No temem que ens facin fora per la força, tot i que tampoc no ho descartem.’ Tot i que Samitier va dir ahir que ‘no té sentt mantenir posicions de força’, Mallol considera que ‘pressionar pot fer que es vegi la necessitat d’un acord.’

Els sindicats estudiantils convocants de les protestes retreuen a les universitats catalanes que aprovin els nous plans d’estudis adaptats a l’EEES d’una ‘manera antidemocràtica’ i d’esquena als estudiants. ‘Estudiar i treballar alhora esdevé impossible i les titulacions, convertides en graus, són tan devaluades que no toca més remei que cursar post-graus i màsters a preus privatius, cosa que impedeix la formació acadèmica dels estudiants’, diu el SEPC, un dels convocants.

La UAB se suma a la protesta

‘L’objectiu final és d’ocupar tota l’Autònoma’, va dir un dels portaveus dels estudiants mobilitzats, Marc Navarro. A més, demà volen fer un referèndum sobre el procés de Bolonya i que el rectorat l’assumeixi com a vinculant. A banda el referèndum, els convocants de les protestes (el SEPC i la Coordinadora d’Assemblees de Facultat) volen que hom absolgui els estudiants expedientats de la UAB.

Enllaços
Bloc Tancada a la Central.
Document amb les reivindicacions dels estudiants (pdf).
Informació sobre l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), el pla Bolonya: Comissió Europea, Generalitat de Catalunya i Universitat d’Alacant.
Especial Bolonya: Manifestació 20N. Ocupació del Rectorat de la UB.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any