El pont del Camí Reial de Gandia sobre el riu Micena, en perill d’enderroc

  • Les pluges i la manca de manteniment, a punt de provocar el col·lapse

VilaWeb
Redacció
08.11.2008 - 00:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Camí Reial, l’única drecera que travessava la Vall d’Albaida longitudinalment abans d’inaugurar la CV-60, podria ser tallat al pas sobre el riu Micena. L’estat lamentable en què es troba aquesta via pecuària tan transitada ha fet que la Unió de Llauradors demane que es repare de manera urgent el pont de les Platgetes, molt utilitzat pels llauradors i d’altres vianants de la Pobla del Duc, Montaverner, Otos i Bèlgida. L’entitat reclama que els llauradors de la zona puguen accedir diàriament als seus camps a treballar sense perill i sense fer molta volta per altres carreteres.Es tracta d’un pont situat en el terme municipal d’Otos que està en el camí Reial de Gandia, en el tram que va des de la Pobla del Duc a Montaverner, en la confluència del riu Micena i el barranc de Rafalgani, que baixa de la primera localitat.

Les pluges tan intenses i persistents durant tot el mes d’octubre i primers dies de novembre d’aquest 2008 han fet que el pont quede a hores d’ara en un estat lamentable. Tot el llit de terra i formigó en el qual descansava el pont ha estat arrossegat per la força de l’aigua, per la qual cosa ha quedat en una situació molt perillosa i que en qualsevol moment podria caure.

La Unió assenyala que es tracta d’un camí molt transitat pels llauradors de la Pobla del Duc, Montaverner, Otos i Bèlgida i que ara, al quedar pràcticament inutilitzat, els llauradors que vulguen anar cap aqueixa zona a treballar les seues parcel·les han de fer una gran volta i passar per carreteres molt transitades i perilloses, com ara la CV-60.

El camí Reial, que va ser asfaltat fa anys, ha patit un deteriorament considerable per la reiterada manca d’inversions, malgrat haver-se convertit en via alternativa en molts moments, com quan en 1995 es va tallar el pont de Bèlgida sobre l’antiga carretera de Gandia, fet que va provocar que hi circularen vehicles de tot tipus, camions, autobusos i ambulàncies inclosos. Els desperfectes mai van ser reparats.

D’aquell episodi en podeu fer memòria al bloc Colata, dins la secció Viure l’estiu 1995, en l’article titulat La penosa aventura de circular per les carreteres de la Vall d’Albaida en l’estiu de 1995.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any