La tertúlia proscrita

El Director General d’Infrastructures presenta la nova estació d’Albaida

  • L’estació es situarà més prop de la ciutat que l’actual.

VilaWeb
Redacció
13.03.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vicente Dómine, Director General d’Infrastructures i Transport, va presentar aquest dilluns 12 de març el projecte del que serà la nova estació de trens d’Albaida. L’estació se situarà al final de l’avinguda de la Fira, a prop de l’Aljorf, i està pressupostada en prop d’1.400.000 euros. L’Ajuntament d’Albaida aporta els terrenys i la resta de la inversió la realitzarà la Generalitat, dins del Pla d’Infraestructures Estratègiques 2004-2010.En l’acte de presentació hi participà també l’alcalde d’Albaida, Juan J. Beneyto, que justificà en el seu parlament (fet íntegrament en castellà) la nova estació en el fet que l’actual ‘no respon a les necessitats de la població, a més de no estar ubicada en un lloc adequat’.

Les obres projectades consisteixen en l’execució d’una nova andana de 100m de longitud i 6m d’amplària, en l’alineació recta del ferrocarril, un edifici multiserveis i la urbanització circumdant, així com un sistema de rampes i escales de comunicació entre andana i edifici, adaptat a persones amb dificultats de mobilitat. L’actuació inclou la vegetació de talussos i plantacions, una pista de petanca.

L’edifici multiserveis tindrà un espai amb previsió d’ús de cafeteria, serveis comuns als usuaris de la cafeteria i del ferrocarril, i espai destinat a un agent de l’empresa explotadora de la línia. El termini d’execució que es preveu és de sis mesos, entrant ara el procés de licitació de l’obra.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any