L’ajuntament de Sant Agustí de Lluçanès sol·licita a la Diputació que tregui els arbres de les vores de les carreteres del seu terme

  • Han demanat el suport dels altres municipis de la comarca

VilaWeb
Redacció
02.12.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ajuntament ha presentat una moció a la Diputació de Barcelona demanant que es treguin els arbres que hi ha a tocar de les carreteres que travessen el seu municipi, els plataners centenaris que emmarquen les vies d’accés a la població per totes bandes. Josep Pujol ha explicat que s’ha fet aquesta petició perquè consideren que els arbres són la causa de nombrosos accidents, alguns mortals, que hi ha hagut els darrers anys en el seu municipi. L’alcalde argumenta que el traçat d’aquestes carreteres estava pensat per a fer-les amb carro, que és el que circulava en el moment en que les van construir, i que ara, amb la seva estretor, alguns vehicles tenen dificultats quan es troben amb altres de gran envergadura com els camions o maquinària agrícola. Des del consistori remarquen que no demanen que es tallin els arbres, sinó que s’arranquin i si cal, tornar-los a plantar en altres terrenys del mateix municipi, que podria ser la mateixa via una vegada eixamplada. La petició s’ha fet a la Diputació perquè aquest organisme és el titular de les carreteres i ja s’hi ha traslladat un tècnic que després del corresponent estudi presentarà la resposta oficial.

Sant Agustí de Lluçanès és un municipi creuat per nombroses carreteres, la de Sant Quirze a Alpens, la del Collet a Prats de Lluçanès, la que va cap a Sant Boi de Lluçanès i la que arriba a Lluçà per la costa dels Gats. Al tenir un nucli molt petit amb població dispersa, fa que moltes d’aquestes vies s’acostin ben bé a l’entrada d’alguns municipis veïns. És el cas per exemple de Sant Boi de Lluçanès, que té l’entrada principal en terme de Sant Agustí. Per aquest motiu, des d’aquest ajuntament s’ha demanat a la Diputació que en cas que es dugués a terme l’acció proposada, ells sol·liciten mantenir els plataners ja que consideren que donen una visualitat característica al poble que no volen que desaparegui. Josep M. Giravent, alcalde de Sant Boi de Lluçanès ha dit que estava d’acord en eliminar arbres d’alguns trams perillosos però que tal com està formulada la petició no hi estan d’acord. Giravent creu que en els temps actuals hi ha altres tipus de mesures per no haver de treure els arbres i minimitzar els accidents.

Per tal de poder comptar amb més recolzament, des de l’ajuntament de Sant Agustí s’ha enviat la moció als ajuntaments del Lluçanès però de moment només han respost Sant Boi de Lluçanès i Lluçà. Aquest darrer, també afectat en el tram que els correspon de la costa dels Gats, ha presentat una esmena al text. Eva Boixadé, alcaldessa de Lluçà, ha reconegut que moltes vegades els arbres suposen un perill per als conductors però que no estan d’acord en retirar la gran quantitat que demanen des de Sant Agustí. En la seva esmena reclamen que només es puguin retirar dels llocs que prèviament analitzats es consideren més perillosos.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any