El Festival de Sant Sebastià estrena el film ‘Llach: la revolta permanent’ i homenatja Jordà

VilaWeb
Redacció
21.09.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El LIV Festival de Cinema de Sant Sebastià s’inaugura avui amb la projecció d’un film del director anglès Nick Broomfiel, ‘Ghosts’. Amb aquest n’hi haurà desenes, de films, que fins diumenge competiran al festival. Però demà també s’estrenarà ’Llach: la revolta permanent’, dirigit per Lluís Danés i produït per Mediapro. El documental reviu el concert que Llach féu el 3 de març d’enguany a Vitòria en record de les víctimes de fa trenta anys.El 1976 una assemblea de treballadors, tinguda a Vitòria, fou dissolta brutalment per la policia espanyola, amb el resultat de cinc morts i més de cent ferits. Arran d’això Llach va compondre una de les seves cançons més representatives, ‘Campanades a Morts’. Trenta anys després, va tornar a Vitòria per interpretar-la en record de les víctimes. El film es projectarà al velòdrom d’Anoeta en presència de Llach, que hi cantarà algunes cançons.

Homenatge a Joaquim Jordà

El festival també homenatjarà el director Joaquim Jordà, que es va morir el juny passat. ‘A l’altre costat del mirall’, presentada fora de concurs a la secció oficial no competitiva, es projectarà a Sant Sebastià aquest cap de setmana. També s’hi projectarà la nova pel·lícula de Marc Recha, ‘Dies d’agost’, exhibida prèviament als festivals de Locarno i Toronto.

Setze films a la secció oficial

A la secció oficial del Sant Sebastià d’enguany, hi competiran setze films de directors com John Boorman, Bahman Ghobadi, Carlos Sorín i Marion Hansel. Ara, mentre durarà el festival també es projectarà una retrospectiva completa del director alemany Ernst Lubitsch.

Entre els concurrents del certamen hi haurà Judith Colell, de Sant Cugat, que hi presentarà el film ’53 días de invierno’, dintre la secció Zabaltegui, adreçada als directors novells.

Enllaços
Agenda de projeccions.
El Punt: Sant Sebastià recorda Joaquim Jordà i projecta una pel·lícula sobre Lluís Llach.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any