Arriba el ‘complot’ de Philip Roth

  • Avancem el primer capítol de 'Complot contra els Estats Units' (La Magrana)

VilaWeb
Redacció
07.09.2005 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Complot contra els Estats Units’ (la Magrana), l’últim llibre de l’escriptor nord-americà Philip Roth (Newark, New Jersey, 1933), arribarà divendres a les llibreries. Avancem el primer capítol d’aquesta història de ficció, que Roth situa als anys quaranta als Estats Units: Charles A. Lindbergh, heroi de l’aviació, derrota Franklin Roosevelt a les eleccions presidencials del 1940. Lindbergh, anomenat ‘l’àliga solitària’, desperta l’entusiasme dels votants: valent, modest, ben plantat, patriota. Però poca gent sospita que és un aïllacionista furibund, un simpatitzant nazi i un feixista amagat. Roth relata què passa als Estats Units durant el mandat de Lindbergh a través de les vivències de la seva família a Newark, anys en què milions de famílies jueves de tot el país tenen motius fonamentats per a esperar els mals pitjors.

Roth, premi Pulitzer 1997 per ‘American Pastoral’, és un dels autors més destacats de les lletres nord-americanes actuals i un dels més guardonats.

En català podem trobar els seus darrers llibres: ‘La marca de l’home’ (2001) i ‘L’animal moribund’ (2002), tots dos publicats per la Magrana i traduïts per Xavier Pàmies. Edicions 62 també ha publicat dos títols seus: ‘El transtorn de Portnoy’ (1997) i ‘El pit’ (1976).

Enllaços
Primer capítol de ‘Complot contra els Estats Units’ de Philip Roth (La Magrana)
VilaWeb Lletres

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any