El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha tornat a demanar el traspàs de la gestió del servei de Rodalia, i ho ha fet en resposta a unes declaracions del ministre de Foment, José Luís Ábalos, qui per argumentar el traspàs del conflicte entre taxisVTC a les autonomies, va dir que corresponien a les comunitats gestionar el transport que els afecta. ‘El senyor Ábalos té raó, les comunitats han de gestionar el seu transport, per això li demano que ens traspassi la gestió de Rodalia’, ha dit Puig en una entrevista al magazín À Punt Directe.

Sobre el conflicte entre taxis i VTC, Puig ha admès que té un decret llei preparat però que s’està negociant per aprovar-lo amb la conformitat de les dues parts: ‘Tenen raó els taxistes, que el seu sector està molt regulat, i que els VTC, ho estan molt poc. Però també tenen raó els VTC en què tenen dret d’existir’.

Sobre les pròximes eleccions, en les que Puig intentarà de revalidar el mandat, li han preguntat sobre la possibilitat que Vox entri a les Corts com ja va passar a Andalusia: ‘Un pacte a l’andalusa al País Valencià suposaria blanquejar la corrupció del PP durant els últims anys. No crec que els valencians vulguin tornar al pitjor del seu passat’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb