Una vaga de cinc dies dels controladors aeris a França està previst que afecti durant tota la setmana l’Aeroport de Barcelona-El Prat. L’aturada, convocada pels sindicats francesos de control UNSA-ICNA, començarà aquest dilluns 6 de març i s’allargarà fins al divendres 10 de març. Les regions aèries més problemàtiques durant la vaga seran les de Brest, Bordeus i Marsella. De fet, la Direcció General de l’Aviació Civil (DGAC) del país gal demana a les companyies aèries que redueixin un 25% els seus vols en aquestes zones. Vueling ja ha informat als passatgers de la vaga i ha cancel·lat una desena de vols per aquest dilluns amb origen o destí a la capital catalana (Bordeus, Londres Gatwick, París Orly i Amsterdam Schiphol). En un comunicat, la companyia detalla que els clients afectats tenen fins a 15 dies per canviar el seu vol de forma gratuïta o demanar el reemborsament del trajecte cancel·lat.

La resta de vols de Vueling amb origen o destí l’Aeroport del Prat operaran aquest dilluns amb normalitat però es poden registrar alguns retards significatius. La companyia aèria recorda que prop del 75% dels seus vols sobrevola l’espai aeri francès.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]