Les cues als controls de passaports de l’aeroport del Prat incompleixen la normativa europea, segons ha denunciat avui l’eurodiputat del PDECat Ramon Tremosa. En una pregunta parlamentària dirigida a la Comissió Europea, Tremosa ha recordat que l’article 15 del reglament de fronteres estipula que els estats han de ‘disposar del personal i els mitjans adequats i en nombre suficient per fer el control de les fronteres exteriors’ per tal de garantir que es fan a un nivell ‘uniforme i efectiu’. Tremosa ha lamentat que l’aeroport del Prat ‘és el que està patint els embussos i les cues més greus en el control de passatgers que entren i surten de Schengen’.

‘Molts passatgers perden els seus vols després de patir diverses hores de llargues cues per passar el control i molts vols han de retardar-se pels passatgers atrapats’, ha explicat l’eurodiputat del PDECat en el seu escrit a la Comissió Europea.

Tremosa ha demanat a la CE ‘quines mesures pensa prendre per garantir que l’estat espanyol apliqui la nova normativa europea de control de passaports sense discriminació ni retards als passatgers de l’aeroport de Barcelona’. A més, ha indicat que les mancances actuals podrien incomplir ‘l’article 15 del reglament 399/2016, que també es d’aplicació segons el Reglament 2017/458’.

En la pregunta parlamentària, Tremosa també ha recordat que fins i tot el Sindicat Unificat de la Policia espanyola (SUP) ha ‘acusat el govern espanyol del nombre insuficient d’agents assignats’ als controls del Prat. ‘El sindicat adverteix de més cues i un caos superior a l’estiu, quan l’aeroport català registra els seus màxims de trànsit anuals, entre quatre i cinc milions mensuals’, ha afegit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]