El torró de la pastisseria Noguera de Girona, millor torró artesà de crema cremada

  • S'han imposat a una quarantena de participants en el segon concurs del Gremi de Pastisseria de Barcelona

VilaWeb
ACN
30.11.2023 - 17:46
Actualització: 30.11.2023 - 17:55

El millor torró artesà de crema cremada de l’estat espanyol es pot trobar a la pastisseria Noguera de Girona. El pastisser Arcadi Rafael Ossa s’ha proclamat guanyador del segon concurs organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona i s’ha imposat sobre una quarantena de participants. El seu torró ha estat el més ben valorat pel seu sabor, textura i aspecte. Noguera Pastissers té la central a Vilobí d’Onyar i unes quantes pastisseries repartides per Girona, Riudellots de la Selva, Maçanet de la Selva, Vilablareix i Sant Gregori.

Els candidats del concurs han lliurat tres barres de torró artesà de crema cremada, en format rectangular, elaborats solament amb ametlla, rovell d’ou, làctics (opcional), sucres i aromatitzants i cremats per una o diverses cares. Un jurat format per professionals del sector, com els pastissers Toni Roig i Sergi Vela, Luis Concepción (Dulcypas), Arnau Grinyó (Pace Gastro) o la periodista gastronòmica Carme Gasull, han fet la degustació i deliberació, valorant sabor, textura i aspecte. L’objectiu del concurs és incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans, tot cercant el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana del país.

Després dels concursos per triar els millors croissants artesans de mantega i els millors panettones artesans, el gremi va convocar aquest certamen per primera vegada l’any passat per trobar el millor torró artesà de crema cremada. La guanyadora de la primera edició va ser la centenària pastisseria La Colmena de Barcelona.

La fleca i pastisseria Noguera té més de quaranta anys d’història i elabora els seus productes de forma artesanal, a més d’utilitzar productes de proximitat. Entre ells, farina de Girona, nous de Vilobí, avellanes de Brunyola, fruites de la comarca o llet fresca ecològica de la Granja Selvatana de Campllong. En brioixeria, elabora croissants de mantega a l’estil francès, melindros, bunyols, i especialitats úniques: els Tosquigets, els Crics, els Silvans, els Vall·llemins i la coca de Brunyola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any