‘No ha canviat res’, ha dit el president del parlament, Roger Torrent, preguntat per un eventual nou intent d’investidura de Carles Puigdemont. En una entrevista a TVE, Torrent ha defensat: ‘Qualsevol decisió que prengui el parlament ha de ser efectiva i ha de comportar un escenari real i palpable l’endemà de la decisió.’

‘Qualsevol decisió que eventualment pugui proposar una majoria del parlament, si depèn de la presidència del parlament, haurà de comptar amb aquesta condició, que sigui efectiva’, ha remarcat. També ha avisat que quan el parlament recuperi el contingut de les lleis socials suspeses, el govern espanyol i els partits de la cambra catalana i del congrés espanyol hauran de decidir si continuen ‘avortant sistemàticament’ els intents del parlament de donar resposta a les demandes dels ciutadans.

Torrent també s’ha mostrat convençut que, en cas d’una sentència condemnatòria per l’1-O, hi hauria una ‘indignació democràtica’ perquè aquesta decisió suposaria vulnerar els drets individuals i col·lectius. ‘Ho farem de manera cívica, pacífica i democràticament’, ha conclòs.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.