Torrent demana un fons per ajudar els negocis a adaptar l’activitat al decret d’estalvi energètic

  • El conseller reclama a Maroto i Ribera un finançament addicional per fer front a l'augment de les inspeccions

VilaWeb
ACN
24.08.2022 - 20:25
Actualització: 24.08.2022 - 20:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Empresa i Treball del govern català, Roger Torrent, ha demanat a les ministres d’Indústria Comerç i Turisme espanyol, Reyes Maroto, i de Transició Ecològica espanyola, Teresa Ribera, un fons de suport gestionat per la Generalitat per als negocis que es vegin obligats a instal·lar un sistema de portes automatitzades i la implantació de cartells informatius i pantalles que donin a conèixer les mesures que porten a terme per contribuir a l’estalvi energètic.

En la carta, el conseller també reclama a les ministres un finançament addicional per fer front a l’augment d’inspeccions ja que el reial decret estableix que a 1 de desembre no podrà haver-hi cap instal·lació amb una revisió d’una antiguitat superior als dos anys.

Caldria fer 4.000 inspeccions més

rogerTorrent argumenta que cada any es fan 2.000 inspeccions a càrrec d’una quinzena d’organismes acreditats i que per complir amb aquest requisit caldria fer 4.000 inspeccions més. Ara, continua, aquestes entitats hauran de contractar més personal i formar-lo mentre que els titulars dels edificis hauran d’avançar el cost de la inspecció en un o dos anys més les correccions que hagin de fer com a conseqüència d’aquestes.

En la carta, signada per Torrent, trasllada la necessitat que el reial decret hagués estat consensuat pels diferents sectors que s’hi hauran d’acollir i lamenta que el text “requereixi de més precisió” i no inclogui mesures que en facilitin el seu compliment. En aquest sentit, planteja l’elaboració d’un llistat exhaustiu dels recintes que han d’aplicar una temperatura màxima de vint-i-set graus a l’estiu i dinou graus a l’hivern i que en determini quines són les excepcions. Així mateix, sobre l’obligació d’apagar l’enllumenat a les deu de la nit, cal que concreti si a més de comerços, edificis d’oficines i allotjaments també cal que ho facin els restaurants i què passa amb aquells locals que encara estiguin oberts al públic i amb activitat més enllà d’aquesta hora.

Suport a les empreses amb menys recursos

Quant a la instal·lació de portes automatitzades, el conseller assenyala que els establiments que no en disposin hauran de fer front a una inversió addicional i suggereix mesures de suport per a les empreses amb menys recursos i que es concedeixi una pròrroga més enllà del 30 de setembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes