La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial espanyol (CGPJ) va donar ahir el vist-i-plau perquè Daniel de Alfonso es puga reincorporar com a magistrat de la secció setena de l’Audiència de Barcelona. De Alfonso va demanar el reingrés a la carrera judicial tan bon punt el ple del parlament l’hagué destituït del càrrec de director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, pel conegut escàndol de la seua conspiració amb el ministre Jorge Fernández Díaz contra polítics catalans.

Tots deveu recordar que aquest mateix organisme, el mes de febrer de l’any passat, va suspendre per tres anys el jutge Santiago Vidal, després de saber-se que treballava en la redacció d’un avantprojecte de constitució catalana. Llavors el CGPJ va considerar que la participació de Vidal en actes, completament legals, a favor de la independència de Catalunya era una ‘vulneració flagrant’ dels seus deures com a jutge.

Amb els famosos enregistraments de les converses entre De Alfonso i Fernández Díaz, tots els ciutadans han pogut saber directament quina era l’actuació de l’ex-cap de l’Oficina Antifrau. Ja vaig deixar escrit que em semblava poc raonable que aquest home, fent allò que havia fet, no rebés cap sanció. I ara he d’expressar encara una sorpresa més grossa pel fet que el CGPJ considere una ‘vulneració flagrant’ de la capacitat per a ser jutge l’actuació de Vidal i no la de De Alfonso.

Només hi ha una explicació possible a una actitud tan il·lògica, i aquesta explicació la sabem tots: De Alfonso fa allò que fa al servei d’Espanya i Vidal no. Cosa que ens confirma, altra volta, una cosa que –per bé que ja la sabíem– indigna d’allò més: que a l’estat espanyol el ‘todo por la patria’ que senyorejava fa dècades les sinistres casernes de la guàrdia civil encara té plena vigència. Que tot s’hi val, àdhuc la il·legalitat més flagrant, si t’emboliques amb la bandera. O, per a dir-ho més clarament encara, que a Espanya el ‘todo por la patria’ té més vigència que no pas la separació de poders i que la democràcia i tot.

 

 

[Si ens llegiu des de la web, a sota trobareu els comentaris dels subscriptors a aquest editorial. Avui també podeu veure el vídeo amb les preguntes que els subscriptors van fer ahir a Neus Munté i Artur Mas.

Entre més serveis, els subscriptors reben aquest editorial el dia abans de publicar-lo al vespre, i poden afegir-hi la seua opinió. Aquesta és una de les maneres amb què els subscriptors de VilaWeb participen en la redacció del diari i ajuden a fer-lo millor amb les seues crítiques. Si ens voleu ajudar, amb una petita quantitat us podeu fer subscriptors del diari. Per a saber-ne més, aneu ací.]

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.