L’aerolínia fa 10 anys al Prat mantenint l’aposta per Barcelona

BARCELONA, 2 (EUROPA PRESS)

Singapore Airlines es convertirà a la primera aerolínia a l’Aeroport de Barcelona a operar amb un avió Airbus A350, un model del qual la companyia ha realitzat una comanda de 67 aeronaus i que arribarà al Prat en el primer semestre del 2017.

Així ho han explicat aquest dimecres en roda de premsa el vicepresident Regional d’Europa de Singapore Airlines, Subhas Menon; el director general d’Espanya i Portugal, Deryk Liew, i el director de Relacions Públiques d’Europa, Peter Tomasch.

Actualment, la companyia aèria opera cinc vols setmanals entre Barcelona i Singapur amb un Boeing 777 que des del 20 d’octubre efectuen una parada tècnica a Milà, i l’aerolínia va suspendre el juny la connexió entre la capital catalana i Sao Paulo (Brasil) per “raons comercials”.

El Boeing 777 té vuit seients de primera classe, 42 business i 228 turista, mentre que el A350 disposa de 42 business, 24 premium economy i 187 turista.

Malgrat que amb la nova aeronau es perden 25 places, el fet cert és que es guanya un 20% de capacitat per als passatgers que volin des de Barcelona en haver-se suprimit la ruta amb Sao Paulo –l’avió ja no aterra a la capital catalana amb passatge procedent del Brasil–.

La companyia ja ha rebut les primeres sis aeronaus dels nous A350, i rebrà la resta, fins a un total de 67, de manera progressiva fins al 2018; actualment, la flota total puja a 105 avions.

Menon ha destacat que l’aerolínia, que aquest 2016 fa 10 anys d’operacions al Prat, continua buscant “potencial” per unir Barcelona amb altres destinacions, com alguns punts de Sud-amèrica, si bé no figura en els seus plans a curt i mitjà termini operar des de Madrid-Barajas.

REFERÈNDUM INDEPENDENTISTA

Preguntat per si el referèndum independentista a Catalunya afectaria als plans de Singapore Airlines a Barcelona, Liew ha desvinculat l’operativa de l’aerolínia de la política.

“Continuarem operant des de Barcelona. El nostre principal objectiu és servir el mercat seguint objectius comercials”, ha finalitzat.

Singapore Airlines, membre de l’aliança d’aerolínies Star Alliance, registra un factor d’ocupació del 81% en els seus vols a Europa, i anunciarà pròximament un acord de codi compartit a Portugal amb l’aerolínia TAP.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]