BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

Sindicats de Mossos d’Esquadra han elogiat al conseller d’Interior que surt, Jordi Jané, i han explicat que demanaran al nou titular que entra, Joaquim Forn, que mantingui la policia catalana fora del debat polític.

En declaracions a Europa Press, el portaveu del Fepol, Valentín Anadón, ha reclamat al nou conseller “que policia i política no es barregin i que no s’instrumentalitzi els Mossos”.

El portaveu del SME, Toni Castejón, ha demanat per la seva banda que “tingui clar que la policia no es pot polititzar” i des del SPC, David Miquel, s’ha sumat a aquesta petició, encara que recorda que fa anys que des del seu sindicat demanen no emprar el cos en diatribes polítiques.

ELOGIS A JANÉ

Anadón ha destacat que Jané els ha tractat amb cordialitat i respecte” i David Miquel ha destacat que ha estat un conseller seriós que ha sabut estar a l’altura.

El portaveu del Fepol ha destacat de Jané haver renovat i unificat els uniformes dels Mossos i de les policies locals, i haver pogut activar la Junta de Seguretat de Catalunya, que es va tenir lloc al dilluns passat 10 de juliol.

Per a Castejón, Jané ha estat “un conseller que escoltava, prenia nota i intentava arreglar les coses, un home prudent en les seves declaracions i en les seves actuacions”.

Els sindicats han volgut valorar el nou conseller a l’espera que assumeixi el càrrec i es reuneixi amb ells, encara que de moment és “el gran desconegut”.

Castejón si que ha lamentat que quan es produeix un canvi de conseller “sempre vol dir aturar-ho tot” ja que cal donar-li un marge de temps per assumir el càrrec.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]