Cinquanta-nou grups de recerca s’han agrupat en l’associació Tecnio, que té la voluntat d’impulsar la transferència tecnològica i la connexió amb el món empresarial a Catalunya. L’entitat la formen totes les universitats catalanes, la fundació I-Cerca i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). La iniciativa compta amb el suport de la Generalitat a través d’Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.

El titular d’aquesta cartera, el conseller Roger Torrent, ha participat en l’acte de presentació de la iniciativa al costat de la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, avui a la UAB. Els cinquanta-nou grups compten amb l’acreditació Tecnio que atorga Acció, un segell que identifica els desenvolupadors de tecnologia a Catalunya per facilitar-ne la connexió amb les empreses. La nova associació comptarà amb un ajut de tres-cents mil euros d’Acció en els tres anys vinents per reforçar la visió de mercat d’aquests agents i apropar-los a les empreses.

Torrent ha destacat que la nova associació permetrà fer un pas més en la col·laboració entre empreses i agents de recerca a Catalunya per garantir que el coneixement que es genera a les universitats es traslladi al teixit productiu.

De la seva banda, Geis ha subratllat que el gran repte de Catalunya és millorar la capacitat d’innovació per convertir-la en un dels motors principals de l’economia. “Hem de posar el talent al servei de la transformació del país, per tal de desenvolupar un teixit empresarial més innovador, que faci créixer la competitivitat”, ha indicat.

Segons dades que ofereix el govern, entre els anys 2016 i 2019, els centres que comptaven amb l’acreditació Tecnio van obtenir tres-cents mil milions d’euros d’ingressos totals i noranta milions en contractes d’R+D+i amb empreses. Alhora, de la seva recerca aplicada en van sorgir seixanta-una patents que es van transferir a les empreses i es van crear disset spin-offs.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.