Una seixantena de grups de recerca creen l’associació Tecnio per impulsar la transferència tecnològica a Catalunya

  • Torrent creu que el nou ens permetrà fer un pas més en la col·laboració d'aquests agents amb l'empresariat

VilaWeb
ACN
08.11.2021 - 21:07

Cinquanta-nou grups de recerca s’han agrupat en l’associació Tecnio, que té la voluntat d’impulsar la transferència tecnològica i la connexió amb el món empresarial a Catalunya. L’entitat la formen totes les universitats catalanes, la fundació I-Cerca i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). La iniciativa compta amb el suport de la Generalitat a través d’Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.

El titular d’aquesta cartera, el conseller Roger Torrent, ha participat en l’acte de presentació de la iniciativa al costat de la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, avui a la UAB. Els cinquanta-nou grups compten amb l’acreditació Tecnio que atorga Acció, un segell que identifica els desenvolupadors de tecnologia a Catalunya per facilitar-ne la connexió amb les empreses. La nova associació comptarà amb un ajut de tres-cents mil euros d’Acció en els tres anys vinents per reforçar la visió de mercat d’aquests agents i apropar-los a les empreses.

Torrent ha destacat que la nova associació permetrà fer un pas més en la col·laboració entre empreses i agents de recerca a Catalunya per garantir que el coneixement que es genera a les universitats es traslladi al teixit productiu.

De la seva banda, Geis ha subratllat que el gran repte de Catalunya és millorar la capacitat d’innovació per convertir-la en un dels motors principals de l’economia. “Hem de posar el talent al servei de la transformació del país, per tal de desenvolupar un teixit empresarial més innovador, que faci créixer la competitivitat”, ha indicat.

Segons dades que ofereix el govern, entre els anys 2016 i 2019, els centres que comptaven amb l’acreditació Tecnio van obtenir tres-cents mil milions d’euros d’ingressos totals i noranta milions en contractes d’R+D+i amb empreses. Alhora, de la seva recerca aplicada en van sorgir seixanta-una patents que es van transferir a les empreses i es van crear disset spin-offs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any