El jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha decidit de reobrir dues causes per les càrregues policíaques del Primer d’Octubre en dos centres educatius de la ciutat: l’Escola Mas Casanovas i l’Escola Infant Jesús. El jutge resol diversos recursos presentats per les acusacions, entre elles l’Ajuntament de Barcelona.

Es remet a l’argument que ja va esgrimir l’Audiència espanyola per reobrir altres causes similars, en el sentit que ‘la investigació no pot ser parcial, limitada a cada centre, sinó global’. Serà l’anàlisi de les ordres donades pels responsables de l’operatiu conjunt i l’execució de les mateixes, continua, les que permetran posar en evidència si els fets són delictius o no. En el cas de l’escola Infant Jesús, a més, es tracta d’un centre de titularitat privada.

D’altra banda, l’ajuntament també demana que el jutge citi com a investigats dos inspectors més de la policia espanyola que van actuar a l’Escola Mediterrània, com a responsables d’un grup operatiu que, segons l’acusació, va cometre accions ‘totalment gratuïtes, desproporcionades i injustificades’, deixant trenta persones ferides.

En total ja hi ha disset obertes de les vint-i-set escoles on es van produir càrregues  el primer d’octubre de 2017, amb més de quaranta agents de la policia espanyola investigats.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.