Ahir van sortir publicades les primeres informacions sobre la possibilitat que Joaquim Forn hagués donat positiu al test de la tuberculina, una dada que sembla que van presentar els seus advocats, el passat 7 de març, perquè fos posat en llibertat, però que no era pas l’argument principal de la defensa perquè Forn sortís de la presó.

Laura Masvidal, esposa de Joaquim Forn, insisteix que, en cap cas, aquesta circumstància ha de fer despistar de l’argument central, que és que Forn no ha de ser en presó preventiva perquè no hi ha cap raó perquè hi sigui. ‘No voldria que això fos una manera de desenfocar el problema. Si de cas, posa en evidència, una vegada més, que ser allà només els perjudica sense cap motiu’, afirma Masvidal.

La qüestió que més indigna la família és que el ministeri espanyol hagi fet una nota dient que, probablement, Forn ja tenia la malaltia de petit. Una especulació gratuïta, denuncien, i que sembla que no és sinó una manera d’espolsar-se la responsabilitat.

El percentatge de malalties infeccioses és més alt a les presons, de manera que la probabilitat que el contagi s’hagi esdevingut allà és la més alta. ‘El ministeri no és ningú per dir on ha passat el fet, el que han de fer és donar-li el tractament preventiu com més aviat millor’, diu Masvidal.

 

Que Forn hagi donat positiu a aquest test no vol dir que tingui la malaltia sinó que ha estat en contacte amb el bacteri i que li han de fer un seguiment perquè no la desenvolupi. Sigui com sigui, és un inconvenient més de pes per a fer encara més difícil l’estada de Forn a la presó i que posa en relleu l’absurditat d’una presó preventiva que no té cap justificació, com s’ha argumentat des de tots els punts de vista jurídics.

Per part del govern espanyol, diuen que hi ha un protocol establert que determina que, si es detecta qualsevol incidència i es considera necessari, es pot hospitalitzar l’intern, evacuar-lo del centre penitenciari o tractar-lo amb un equip mèdic especialitzat. En el cas de Forn, però, al·leguen que no ha calgut activar cap d’aquests mecanismes.

La fiscalia, a més, ja ha avançat que s’oposa a deixar-lo en llibertat, tot i que el jutge Pablo Llarena ha de dictar encara la interlocutòria en què decideixi si li manté, o no, la mesura cautelar de la presó preventiva.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]