solemnitzen

Els dirigents del PSIB, d’Unides Podem i de Més per Mallorca, Francina Armengol, Juan Pedro Yllanes i Miquel Ensenyat, respectivament, han signat l’acord definitiu de governabilitat per a aquesta legislatura 2019-2023. L’acte s’ha fet al castell de Bellver de Palma i és la continuïtat dels acords pel canvi impulsats ara fa quatre anys. Aquesta vegada inclou cinc grans eixos: serveis públics amb educació, salut i serveis socials; habitatge, mobilitat i transició ecològica; model econòmic, on s’agrupa finançament, ocupació i turisme, entre més; administració i relacions institucionals amb transparència i funció pública; i en cinquè lloc, drets i llibertats amb igualtat i solidaritat.

En matèria educativa, proposaran una llei específica que inclourà un finançament adequat del sistema educatiu i promouran una educació gratuïta de zero a tres anys. En l’àmbit de salut, impulsaran nous centres d’atenció primària i una llei d’addiccions que regularà les ludopaties. En serveis socials, aprovaran una llei de protecció dels drets de la gent gran. Pel que fa a l’habitatge, crearan l’observatori de preus i desenvoluparan l’oficina de l’habitatge buit, i sobre la mobilitat hi haurà el compromís de tirar endavant una norma de mobilitat sostenible.

En l’àrea de finançament estableixen de reclamar el pagament del deute de l’antic conveni de carreteres. Per a una ocupació de qualitat, garantiran sis mesos de feina a l’administració a tots els joves titulats que un any després d’haver acabat els estudis no hagin aconseguit una feina. A més, per a regular el ‘tot inclòs’, preveuen una llei sobre l’oferta turística lligada als excessos i al consum d’alcohol.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.