El diputat de Compromís al congrés espanyol, Joan Baldoví, deixava ben clares en una entrevista recent a VilaWeb les quatre condicions que la coalició posava a Podem per a arribar a un acord electoral per a les eleccions espanyoles: ‘Una coalició legalitzada a València, és a dir, al marge de Podem; que hi haja un grup valencià al congrés; que tinga una agenda valenciana; i que la lidere un valencianista’. I n’afegia una altra, relativa al nom: ‘En el cas que hipotèticament hi haguera finalment alguna mena de coalició, Compromís hi hauria d’anar al davant’. Doncs bé, Podem ha ofert a Compromís de disposar de grup propi al congrés, però a canvi de renunciar a la marca electoral.

Així ho ha proposat a Compromís el secretari general de Podem al País Valencià, Antonio Montiel, segons que informa el diari Levante-EMV. La proposta implica de trencar una de les condicions que fixa Compromís per al pacte. Baldoví feia valer el nom de Compromís perquè a les eleccions del maig la coalició va obtenir un resultat netament més elevat que el de Podem. I també va dir: ‘Perquè crec que tota la feina que s’ha anat fent per configurar una alternativa valenciana no es pot malbaratar, i s’ha de mirar de mantenir tot això que ha costat tants anys’.

En canvi, Montiel ho veu d’una altra manera. Segons declaracions que destaca Las Provincias, ‘són unes eleccions generals i nosaltres som un partit amb implantació estatal, i seria lògic que el nostre nom anés en primera posició. Però açò no serà cap inconvenient. Trobarem la fórmula’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]