El menorquí Pau Sintes, millor xef jove d’Europa

Sintes ha presentat al concurs una versió tradicional i una altra d'innovadora d'un plat típic de l'illa de Menorca, les albergínies farcides

VilaWeb
Redacció
13.11.2022 - 10:00
Actualització: 13.11.2022 - 18:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jove xef d’Alaior, Menorca, i ambaixador de Menorca Regió europea de la Gastronomia 2022, Pau Sintes, ha aconseguit el primer premi en el concurs European Young Chef, celebrat a Trøndheim, Noruega. Instruït al grau de ciències culinàries i gastronòmiques de Barcelona (CETT), Sintes s’ha imposat als altres vuit participants d’aquest certamen internacional.

Pocs minuts després de ser condecorat, el jove cuiner reconeixia estar “molt orgullós” d’haver representat a Menorca. Li han fet costat durant tota la jornada els seus mentors, Toni Tarragó i Sílvia Anglada, del restaurant Es Tast de na Sílvia i el representant de l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme, el Jaume Gomila.

Sintes ha presentat al concurs dues versions, una tradicional i una altra innovadora, d’un plat tradicional de l’illa de Menorca: les albergínies farcides, una recepta molt arrelada que apareix escrita per primera vegada en el llibre del Fra Roger, l’Art de la cuina, al segle XVIII.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes