Vençuela morts

Com a mínim quaranta persones han mort a Veneçuela durant les protestes que van començar el passat 23 de febrer contra el president del país, Nicolás Maduro, i en el marc de les quals el titular de l’Assemblea Nacional, Juan Guaidó, es va autoproclamar ‘president encarregat’, segons ha indicat avui un portaveu de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans.

Segons aquest portaveu, més de 850 persones han estat detingudes des de dimecres passat, incloses 696 el mateix 23 de gener, la qual cosa constitueix la xifra més elevada de detinguts a Veneçuela en un sol dia dels darrers 20 anys.

L’Alta Comissionada de l’ONU per als Drets Humans, Michelle Bachelet, va mostrar divendres passat la seva preocupació per l’escalada de tensions a Veneçuela i va instar les diferents parts a entaular un diàleg amb què evitar una crisi ‘fora de control’ amb ‘conseqüències catastròfiques’.

‘Qualsevol incident violent que derivi a una mort o ferides hauria de ser subjecte d’una investigació independent i imparcial per esbrinar si hi ha un ús excessiu de les forces per part de les autoritats o si el crim ha estat comès per grups armats, siguin aliats del Govern o de qualsevol altre bàndol’, va reclamar Bachelet.

Les vuit claus de la crisi veneçolana

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb