Els Mossos d’Esquadra custodiaran el conseller Joaquim Forn dins de l’Ajuntament de Barcelona aquest divendres i dissabte i compliran estrictament el que marca la interlocutòria del Tribunal Suprem. Fonts d’Interior han avisat que el no compliment de les ordres podria ser perjudicial per al pres polític. Forn serà traslladat aquest divendres al consistori per fer els tràmits previs per aconseguir la condició de regidor, com ara formalitzar la declaració de béns i activitats. Els Mossos el tornaran a portar dissabte per assistir a l’acte de constitució del ple municipal. La interlocutòria del Suprem remarca que l’autorització se circumscriu ‘de forma exclusiva’ a la presentació dels documents davant del registre i a l’assistència al ple.

Les ordres del tribunal no permeten explícitament la presència de Forn ‘en qualsevol altre fòrum ni institució, pública o privada, diferent de la corporació municipal’.

El pres polític va arribar a la presó de Brians 2 aquest dijous procedent de Soto del Real. La interlocutòria del Suprem també determina que Forn haurà de tornar al centre penitenciari de Soto del Real el mateix dia 15 ‘sense dilacions’, un cop acabi la sessió de constitució, que està prevista per a les cinc de la tarda.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.