Miquel Calçada ha llançat una proposta a Twitter per a mirar de superar els entrebancs que molts catalans a l’estranger diuen que troben per poder votar a les eleccions del 27 de setembre. En una piulada, ha dit: ‘Què us sembla si cadascun dels votants del 9-N donem 1 euro per a subvencionar el bitllet d’anada i de tornada per al 27-S als catalans que viuen fora?’

Calçada ha afegit seguidament que la iniciativa aniria adreçada a ‘tota la gent que no és inscrita als registres consulars, vol venir i no té possibilitats’, i també proposa que la col·lecta sigui gestionada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

La idea respon als nombrosos entrebancs denunciats per catalans a l’estranger a l’hora de mirar de votar en ambaixades i consolats espanyols.

Campanya de micromecenatge ‘Un vol, un vot. Un vot, un sí’

La proposta de Calçada ha coincidit en el temps amb la que ja ha llançat Ramon Garriga. Aquest dissenyador gràfic ha obert pel seu compte una campanya de micromecenatge (‘Un vol, un vot. Un vot, un sí’), amb recompenses i tot, per a sufragar el seu vol de Mèxic a Catalunya per a poder votar el 27 de setembre.

Ramon Garriga Mèxic Via Lliure

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb