La mesa del parlament decidirà si admet a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè la cambra torni a declarar la independència, tal com va fer l’octubre de 2017. La iniciativa l’ha presentat la plataforma Unitat per la Independència.

La ILP va ser registrada el 13 de juny i la mesa ha de decidir si li dóna el vistiplau. Si és així, s’obrirà un termini perquè els promotors recullin les 50000 signatures necessàries perquè la proposició es debati al parlament.

La ILP reprodueix el text de la declaració d’independència que Junts pel Sí i la CUP van signar el 10 d’octubre 2017 després que el president Carles Puigdemont suspengués la declaració de la república catalana.

El document vegeu el PDF 

Tot i que no tenia validesa jurídica, el document va servir per a reiterar el compromís d’ambdós partits amb la independència, que s’acabaria votant en el ple del 27 d’octubre.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.