El govern i les universitats han fixat els graus que a partir del curs 2021-2022 disposaran d’accés preferent a les especialitats del màster universitari en Formació del Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d’Idiomes (MUFPS) en llengua i literatura catalana, castellana, anglès, i llengües estrangeres (francès, alemany i italià).

Els títols hauran de contenir en el pla d’estudis un mínim del 60% dels seus crèdits, en matèria de la llengua corresponent. Un cop fixats els criteris, l’Oficina d’Accés a la Universitat assignarà les places que s’ofereixen a les diferents especialitats per ordre de nota mitja d’expedient, en primera instància, de les persones candidates que disposin d’algun dels títols declarats prioritari. En segona instància, si s’escau, per a la resta de candidatures que acreditin algun dels títols concordants amb aquesta especialitat.

D’altra banda, la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya ha aprovat un document marc que estableix la necessitat d’emprendre mesures per impulsar la formació contínua de nivell superior. Per al període 2020-2023 es preveu dissenyar entre seixanta i seixanta-cinc programes de formació contínua de nivell superior de diferents competències i sectors i poder atendre les demandes i necessitats d’actualització o especialització de fins a divuit mil persones.

També s’ha constituït un grup de treball per a la promoció i el desenvolupament de la formació dual, amb l’objectiu que les universitats desenvolupin programes específics que vinculin l’educació universitària i la formació professional.

Un altre dels acords assolits a la junta del CIC és la posada en marxa d’un pla d’acció del sistema universitari per a la consecució de l’Agenda 2030. Aquest s’organitza al voltant de cinc dimensions diferents: estratègia i governança; educació i docència; recerca i transferència; compromís amb la societat; i iniciatives de campus.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.